Book Corner

Business Burnout Biblia

 

10 August 2023

Share:

Business Burnout Biblia

 Kreatív Kontroll Kft., November 2020 • Bíró Bence Péter

A könyvet ajánlja:
Dr. Beck György (SEED Faculty és mentor)

A stressz legyőzésének művészete azoknak, akiknek a munkájuk a szenvedélyük – című könyve egy nagyon alapos és hasznos  tanulmány egy fontos és aktuális témában.

Mostanában a “burnout”, a kiégés az egyik leggyakrabban előforduló menedzser betegség a vezetők körében. Ennek a fő okozója leginkább a stressz, amit legtöbbször a túlzott elvárások vagy az olyan feladatok okoznak, amit a vezető nem kedvel vagy nincs rá eléggé felkészülve. A kiégés hatására nagyon gyorsan és könnyen el lehet veszteni a motivációt, sokszor a “tulajdonosi szemlélet” átfordulhat “alkalmazottivá”, ami nagyon gyorsan aláássa a vezető munkakedvét, munkájához, csapatához való viszonyulását, ezeket jelentősen elmozdítja negatív irányba.

A fiatal szakember munkája egy nagyon érdekes könyv arról, hogy vehetjük észre a közelgő kiégés első jeleit magunkon, kollégáinkon, mik a tipikus jegyek és jó néhány receptet is találunk az időben történő megállításra.

A mű második részében sikeres üzletemberek osztják meg személyes tapasztalataikat a kiégésről, és az ellene történő védekezésről. Nagyon érdekes személyes riportok olvashatók többek között Gerendai Károllyal, Hegedűs Évával és Kürti Tamással.

Szintén igen hasznosak a “Bónuszfejezet” olyan témái, mint a “11 tévhit a kiégésről”,” Igy előzd meg kollégáid kiégését” és a “Hogyan csökkentsd a kiégés tüneteit egyesével, anélkül, hogy minden idődet rászánnád”.

Sajnos a kötet témái napjainkban egyre inkább általánosak szinte minden vezető számára, ezért is érdemes elolvasni.

A szerzőről

Bíró Bence Péter több mint 10 éve foglalkozik önismerettel, fejlesztéssel, elvégezte az egyetemi pszichológia szakot a PPKE-n, majd tanult az ELTE-n, illetve Los Angelesben. Bence a kiégés, a teljesítménynövelés, a pszichológiai jólét és az önbecsülés elismert szakértője. 11 éves tapasztalattal rendelkezik a pszichológiai munka területén, és több mint 8 éve támogatja klienseit. Meghívott tréner volt Svájcban és számtalan magyarországi konferencián, szemináriumon, valamint az IT, a pénzügyi szolgáltatások és a telekommunikáció néhány vezető cégénél.